İki yönlü entegrasyon sayesinde analizler artık tek bir bilgi modelinin parçası
FEM-Sonlu Elemanlar Metodu
İki yönlü entegrasyon sayesinde analizler artık tek bir bilgi modelinin parçası
panel yapımının 3B modelini oluşturur. Birleşim yerlerinin tasarımını ve düzenlenmesini yapar. Yapısal modelin doğrusal ve doğrusal olmayan analizini gerçekleştirir (platform bağlantılarının doğrusal olmayan davranışı). Analiz sonuçlarını ve eklemlerin gerilme-gerinim durumunu değerlendirir.
Betonarme gömmeler (bağ, çekirdek) hesabıyla yığma yapılardan, çok katlı binalara 3B modelini oluşturur. Analiz yapar ve Yığma duvar için donatıları seçer.
montaj sırasında yapısal modeldeki değişiklikler, dislokasyon gerilmelerinin birikmesi, malzeme özelliklerinin zaman içindeki değişiklikleri vb. hesaba katılarak montaj sürecini simüle eder.
kompozit (RC ve çelik) yapıların - kolon ve kirişlerin - farklı rijit donatı modellerine sahip - analizini gerçekleştirir; tanımlanmış kompozit kesitlerde esnek donatıyı seçer.
hareketli yükü tanımlar (SAPFIR'e göre), etki yüzeyleri oluşturur
İsteğe bağlı bölümlerin fiziksel olarak doğrusal olmayan analizi
İvme programlarına göre dinamik yükleme sürecini simüle eder, belirli zaman dilimlerinde kuvvetleri ve yer değiştirmeleri belirler, sönümleme yapılarını ve malzeme sönümlemesini hesaba katar
Karmaşık 3B yapıların otomatik oluşturulması ve değiştirilmesi için görsel parametrik programlama sistemi
gerekli nihai yangın direnci için demir donatıyı seçer
Aşamalı çöküşün simülasyonu. Tüm yapının çökmeden önceki gerilim-gerinim durumu, tahrip edilen elemanlar silindiğinde sonraki değişkenler için ilk durum.
Mühendislik ve jeolojik araştırmalara (jeolojik sondajlar) dayalı olarak toprağın 3B modelini oluşturur ve oluşturulan modeli "yer üstü yapı - temel - toprak" sisteminin analizinde daha ileri düzeyde uygular