ile doğrusal ve doğrusal olmayan ifadelerde. 'Montaj' sistemi, elemanların göçme öncesindeki zamanda yapıların doğru gerilme-gerinim durumunu elde etmek için kullanılır. Ardından, kaldırılan öğeden hesaplanan reaksiyonlar, belirtilen dinamik faktör dikkate alınarak düğümlere (ters işaretli) otomatik olarak uygulanır.
veya doğrusal ve doğrusal olmayan ifadelerde zaman içindeki hareket denklemlerinin doğrudan entegrasyonu. Yükleme / montaj geçmişi dikkate alınarak analiz yapılabilir. Bu geçmişin son aşamasında, otomatik olarak bir impuls yükü oluşturulur ve belirli bir süre içinde düğümlere uygulanır. Bu yöntem, sönümleme etkilerini dikkate almayı mümkün kılar.
Kademeli çökme analizi için yükler normatif uzun vadeli yükler olarak tanımlanır. Tasarım yüklerini normatif uzun vadeli olanlarla değiştirmek için, inşaatın her aşamasında yük katsayısını belirtmek mümkündür. Böylece yükleri bir kez daha tanımlamaya gerek kalmaz.
Dinamik ifade için, DCF kombinasyonları otomatik olarak oluşturulur:
Malzemelerin davranışı için doğrusal olmayan diyagramlar, seçilen analiz türü (DCF grubuna göre) ve doğrusal olmayan gerilim-gerinim diyagramının [_No._] türü dikkate alınarak doğrusal problemin analiz sonuçlarına göre otomatik olarak oluşturulabilir. Kademeli çökme analizi için, D1 grubu - belirli bir kombinasyon (depremsiz) olacaktır. Bunu yapmak için, diyagram oluşturulurken malzemelerin normatif özellikleri, belirtilen ek kısmi güvenlik faktörleri ve nihai gerinim dikkate alınacaktır.
Analiz, fiziksel (plastiklik, sürünme, vb.), geometrik, genetik (inşaa sırası) ve yapısal doğrusal olmama durumları dikkate alınarak gerçekleştirilebilir. Kademeli çökme analizinde uygulanan farklı doğrusal olmama türleri, yapıların davranışının bazı faktörlerini hesaba katmanızı ve elemanlarında doğru kuvvetleri elde etmenizi sağlar (özellikle bu tür aşırı etki dikkate alındığında, çalışma moduyla karşılaştırıldığında, yapılar önemli ölçüde değişir).
Boşaltma hesabıyla yinelemeli fiziksel olarak doğrusal olmayan FE (çubuk, levha ve katı), malzemenin elastik-plastik davranışını simüle eder ve hem statik hem de dinamik analizler için kullanılabilir. Fiziksel olarak lineer olmayan yinelemeli FE'leri deprem ve aşamalı çökme üzerine analizlerde uygulamak çok önemlidir. Yapıların plastik davranışı dikkate alınırsa, tasarım çözümlerinin etkinliği önemli ölçüde artacaktır. 2 boşaltma yöntemi uygulanmaktadır: yöntem 1 - piko yönelimli histerezis modeli, yöntem 2 - izotropik sertleştirmeli model. Malzemelerin plastik davranışlarının hesaplanması, ilk elastisite modülüne göre boşaltma.
FE 295, 296 (bir, iki düğümlü), doğrusal olmayan mafsalları simüle etmenizi sağlar (isteğe bağlı parçalı doğrusal diyagramlı FE); her davranış yönü için kendi diyagramı tanımlanır. Yükleme ve boşaltma yolları 'Pik yönelimli histeretik model için temel kurallar'. Bu FE'ler, nihai dengede çubuk yapılarının analizinde kullanılabilir. Nihai denge analizi, yapıların deprem, kademeli çökme vb. neden olduğu çeşitli yükler altındaki davranışını simüle etmenizi sağlayacak doğrusal olmayan yapıların analizi anlamına gelir. Doğrusal olmayan menteşeler, her DOF yönünde bağımsız doğrusal olmayan eklemler olarak kabul edilir. bölümünde, yani farklı serbestlik dereceleri arasındaki etkileşim göz ardı edilir.
Rayleigh sönümleme, bir yapısal eleman çıkarıldığında binaların ve yapıların malzeme sönümlemesinden dolayı enerjiyi dağıtabileceğini hesaba katmanızı sağlar (hareket denklemlerinin zaman içindeki doğrudan entegrasyonuyla dinamik, doğrusal olmayan bir ifadede aşamalı çökme analizi). Rayleigh sönümleme katsayıları, belirtilen frekanslar ve titreşim azaltımı ile otomatik olarak hesaplanabilir.
Böylece, sayısal simülasyondan sonra, yapının aşamalı çökmeye karşı stabilitesinin yüksek kaliteli bir değerlendirmesini elde etmek ve en elverişsiz seçenekleri (çökme) belirlemek için çeşitli çökme senaryolarını karşılaştırmak mümkündür.